نیز از اشعار عبدی است:
آن قوم بگاهی که علی پاک نهاد، به پاره دوزی کفش پیغمبر(صلی الله علیه وآله وسلم) نشسته بود، به خانه رسول آمدند، و گفتند:اگر حادثه ای رخ دهد،جانشین تو و مرجع ما چه کسی خواهد بود؟ و پیغمبر (صلی الله علیه وآله وسلم)فرمود: جانشین من همان پینه دوز پاک سرشت و دانایی پارسا است.
شاعر در این ابیات به حدیث ام سلمه اشاره کرده است که به ام المومنین عایشه در سر آغاز جنگ جمل گفت: آیا بیاد می آری که من و تو در سفری با رسول خدا(صلی الله علیه وآله وسلم) بودیم و علی(علیه السلام) در آن سفر پاره دوزی کفش پیغمبر(صلی الله علیه واله وسلم) و شستشوی جامه های حضرتش را بعهده گرفته پس کفش پیغمبر(صلی الله علیه وآله وسلم) پاره شد و علی (علیه السلام)در زیر سایه سمره ای به پاره دوزی نشست، که پدرت با عمر پیش آمدند و اجازه شرفیابی خواستند ما بر خواستیم و در پرده شدیم و آن دو در آمدند و با پیغمبر(صلی الله علیه وآله وسلم) به گفتگو پرداختند و گفتند: ای رسول خدا نمی دانیم تا کی در میان ما خواهی بود؟ ای کاش ما را به جانشین خود آگاه می کردی تا پس از تو داد خواه ما باشد.
پیغمبر(صلی الله علیه وآله وسلم) فرمود: من او راشناخته ام و اگر معرفیش کنم از گردش پراکنده خواهید شد، آن چنانکه بنی اسرائیل، هارون پسر عمران را تنها گذاشتند.
آن دو خاموش ماندند و از خدمت پیغمبر (صلی الله علیه وآله وسلم)مرخص شدند و چون من و تو بخدمت رسول خدا (صلی الله علیه واله وسلم)باز آمدیم تو که از ما گستاختر بودی،پرسیدی:ای رسول خدا،جانشین تو کیست؟
و رسول(صلی الله علیه وآله وسلم) فرمود: پاره دوز کفش.
ما بیرون آمدیم و کسی جز علی(علیه السلام) ندیدیم و تو گفتی:
ای رسول خدا جز علی دیگری را نمی بینم.
فرمود: همو جانشین من است. عایشه گفت: درست است. داستان را بیاد دارم.
ام سلمه گفت: پس از این یاد آوری چرا بر علی خروج میکنی؟
عایشه گفت: من برای اصلاح در میان مردم، می روم و امیدوارم که اجر ببرم انشاء الله
ام سلمه گفت: خود دانی.
شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید ج 2 ص 78
الغدیر فی الکتاب و السنه و الادب، ج 2، ص: 451