5- در حدیث مشهوری آمده است که فرمود: «معاویه در تابوتی از آتش در پائین ترین طبقه دوزخ است و از آنجا داد می زند: ای خدای پر مهر! ای خدای نعمت بخش! اینک بدادم برس که قبلا سرپیچی نمودم و از تبهکاران بودم». «3»
6- ابوذر غفاری به معاویه می گوید: از پیامبر خدا (ص) در حالی که تو از کنارش می گذشتی، شنیدم که فرمود: خدایا! او را لعنت کن و او را جز با خاک (گور) سیر مگردان «1».
7- ابوذر غفاری به معاویه می گوید: از رسول خدا (ص) شنیدم که فرمود: … معاویه در آتش خواهد بود. معاویه می خندد و دستور می دهد ابوذر را زندانی کنند. روایت تاریخی آن به تمامی در جلد هشتم آمد.
8- از زبان پیامبر (ص) نقل شده که چون بر امت اسلام شکمباره ای که می خورد و سیر نمی شود حاکم گردد، امت باید از او بر حذر و در احتیاط باشد.
ابوذر می گوید: رسول خدا (ص) به من اطلاع داد که او معاویه است. یا به عبارتی دیگر فرمود: کار این امت به خرابی نمی رود جز در حکومت مردی فراخ معده و گشاده شکم! «2»
الغدیر فی الکتاب و السنه و الادب، ج 10، ص: 203