اولین دایرةالمعارف دیجیتال از کتاب شریف «الغدیر» علامه امینی(ره)
۱۳ خرداد ۱۴۰۲

عثمان، پیامبر را در خواب می بیند

متن فارسی

عبد اللّه بن سلام می گوید: در آن زمانی که عثمان در محاصره بود، پیش او رفتم و به او سلام گفتم، او گفت: مرحبا به برادرم مرحبا به برادرم، آیا به تو خبر ندهم چیزی را که دیشب در خواب دیدم؟ گفتم: چرا. گفت: رسول خدا را در این دریچه بالا مشاهده کردم، فرمود: محاصره ات کردند؟ گفتم: آری.
فرمود: تشنه ات نگهداشته اند؟ گفتم: آری، آنگاه دلوی از آب از بالا برایم فرستاد و از آن نوشیدم و سیراب شدم و هنوز هم برودت آن را بین سینه و کتفم احساس می کنم. آنگاه فرمود: اگر خواستی پیش ما افطار کن و اگر می خواهی بر آنان پیروزت سازم، من افطار پیش او را اختیار کردم «1».
و باز از او نقل شده که گفته است: من رسول خدا و ابو بکر و عمر را دیشب در خواب دیدم به من گفتند: شکیبا باش که فردا شب پیش ما افطار خواهی کرد.
و کثیر بن صلت از عثمان نقل کرده که گفته است: من رسول خدا را در خواب دیدم به من فرمود: تو در همین جمعه پیش ما خواهی بود «2».
ابن عمر می گوید: عثمان صبح کرد در حالی که برای مردم چنین حدیث می گفت: رسول خدا را در خواب دیدم به من فرمود: ای عثمان! فردا پیش ما افطار خواهی کرد، او فردا در حالی که صائم بود کشته شد.

الغدیر فی الکتاب و السنه و الادب، ج 5، ص: 95

متن عربی

و عن عبد اللَّه بن سلام قال: أتیتُ عثمان و هو محصور، أُسلِّم علیه، فقال: مرحباً بأخی مرحباً بأخی، أ فلا أُحدِّثک ما رأیت اللیلة فی المنام؟ فقلت: بلی. قال: رأیت رسول اللَّه صلی الله علیه و آله و سلم و قد مثل لی فی هذه الخوخة- و أشار عثمان إلی خوخة فی أعلی داره- فقال: حصروک؟ فقلت. نعم. فقال: عطّشوک؟ فقلت: نعم؛ فأدلی دلواً من ماء فشربت حتی رویت، فها أنا أجد برودة ذلک الدلو بین ثدیی و بین کتفی. فقال: إن شئت أفطرت عندنا و إن شئت نُصِرت علیهم. فاخترت الفطر «4».

و عنه قال: إنّی رأیت رسول اللَّه صلی الله علیه و آله و سلم البارحة و أبا بکر و عمر، فقالوا لی: صبراً فإنَّک تفطر عندنا القابلة.

و عن کثیر بن الصلت، عن عثمان، قال: إنّی رأیت رسول اللَّه صلی الله علیه و آله و سلم فی منامی هذا، فقال: إنّک شاهد معنا الجمعة. المستدرک «5» (3/99).

و عن ابن عمر: إنّ عثمان أصبح یحدِّث الناس، قال: رأیت رسول اللَّه صلی الله علیه و آله و سلم فی

                        الغدیر فی الکتاب و السنه و الادب، ج 5، ص: 95

المنام قال: یا عثمان أفطر عندنا غداً. فأصبح صائماً و قُتِل من یومه.