اولین دایرةالمعارف دیجیتال از کتاب شریف «الغدیر» علامه امینی(ره)
۶ مهر ۱۴۰۲

عایشه: معاویه مثل فرعون و دیگر کفار است!!!

متن فارسی

73- اسود بن یزید می گوید: به عائشه گفتم: برایت شگفت آور نیست که یکی از آزاد شدگان فتح مکه درباره خلافت با اصحاب پیامبر خدا (ص) به کشمکش برخاسته است؟ گفت: این تعجبی ندارد! آن قدرت حاکمه خدا است که به آدم نیکوکار و بدکار می دهد، و در تاریخ چنین اتفاق افتاده که فرعون چهار صد سال بر مردم مصر سلطنت کرده است همچنین کفاری دیگر غیر از او «3».
وقتی أم المؤمنین، معاویه را به فرعون و دیگر کفار تشبیه می نماید و سلطنتاو را از قماش سلطنت آنها می داند پرده از ماهیت معاویه و سلطنتش بر می دارد، و مسلم است که «فرمانروائی فرعون از روی هدایت و خردمندانه نیست و در رستاخیز پیشاپیش قومش می آید و آنها را وارد دوزخ می کند و چه بد است آن کشانده و آن کشانده شدگان، و در این دنیا از پی لعنت و ننگ رفتند و در دوره قیامت هم، چه بدبختند آن یاور و آن یاری یافته!

الغدیر فی الکتاب و السنه و الادب، ج 10، ص: 247

متن عربی

                        الغدیر فی الکتاب و السنه و الادب، ج 10، ص: 247

73- قال الأسود بن یزید: قلت لعائشة: ألا تعجبین لرجل من الطلقاء ینازع أصحاب رسول اللَّه صلی الله علیه و آله و سلم فی الخلافة؟ فقالت: و ما تعجب من ذلک؟ هو سلطان اللَّه یؤتیه البرّ و الفاجر، و قد ملک فرعون أهل مصر أربعمائة سنة، و کذلک غیره من الکفّار.

تاریخ ابن کثیر «1» (8/131) قال: أخرجه أبو داود الطیالسی، و ابن عساکر «2».

تشبیه أم المؤمنین معاویة بفرعون و غیره من الکفّار فی ملکه یُعرب عن جلیّة حال ذلک الملک العضوض و مالک أزمّته (وَ ما أَمْرُ فِرْعَوْنَ بِرَشِیدٍ* یَقْدُمُ قَوْمَهُ یَوْمَ الْقِیامَةِ فَأَوْرَدَهُمُ النَّارَ وَ بِئْسَ الْوِرْدُ الْمَوْرُودُ* وَ أُتْبِعُوا فِی هذِهِ لَعْنَةً وَ یَوْمَ الْقِیامَةِ بِئْسَ الرِّفْدُ الْمَرْفُودُ

) «3».