اولین دایرةالمعارف دیجیتال از کتاب شریف «الغدیر» علامه امینی(ره)
۹ فروردین ۱۴۰۴

برگه معرفی سایت

اهمیت ابلاغ آخرین پیامِ آخرین پیام آور الهی، که تمام رسالت حضرت نبوی، و به تبع آن تمام رسالات انبیا الهی را تحت الشعاع قرار داده، امری بس تأمل برانگیز، و مسئولیت آفرین است. پیامی که به مجرد ابلاغ آن، یأس کفار، اکمال دین، اتمام نعمت ویژه ی الهی و رضایت خداوندی را به دنبال داشته، و با سفارش مؤکد حضرت ختمی مرتبت (صلی الله و علیه و آله) مبنی بر «فلیبلغ الحاضر ُالغایبَ و الوالدُ الولدَ الی یوم القیامه» همراه شده است. پیامی که ما شکرگزاران تمسک به ولایت علوی را، با مسئولیت هایی سنگین، رسالت هایی پی در پی، و وظایفی مدام همراه می کند. و جز این نیست که ناتمامی نتایج کوشش گران، بر نهایت ناپذیری ضرورت تلاش همیشگی در این عرصه صحه می گذارد.

اگر نبود کوتاهی ما در عرصه ی تبلیغ این پیام مهم، و اهمال ما در عمل به توصیه ی حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله؛ آنگاه توطئه ی سخیف دشمنان در توهین و جسارت به ساحت مقدس حضرت امام هادی علیه السلام، با آن دامنه ی رسانه ای همراه نمی شد. بدون تردید بسترهای رسانه ای و تبلیغی ما در مواجهه با این شبیخون دشمن، و نیز سایر هجمه های عقیدتی مخالفان، بسیار نا آماده و کم کارا عمل کرده است و این خود برگ تأییدی دیگر بر ضرورت تلاش در عرصه ی تبلیغ معارف بلند ولایت و امامت در بستر رسانه است که هشدارهای مکرر، انذارهای پی درپی، و توصیه های مؤکد مقام معظم رهبری، فوریت پرداخت به این مهم را بیش از پیش کرده است.

شکی نیست که در میان اقشار مختلف جامعه، و در صفوف محبان و پیروان اهل بیت علیهم السلام، طلاب حوزه های علمیه به عنوان سربازان فرهنگی و علمی حضرات معصومین علیهم السلام، نسبت به اقدام همه جانبه در این خصوص، از همگان سزاوارترند. و چنانچه جمعی از این خادمان و سربازان، با نیت بلند عمل به توصیه ی جاویدان حضرت ختمی مرتبت (صلی الله علیه و آله) و با گوش سپاری و اقتدا به رهنمودهای روشن گرانه ی مقام معظم رهبری، و با تدبیر و تلاش مخلصانه ی صاحبان فن، گردهم آیند، می توانند به فضل و مدد الهی بخش مهمی از خلاءهای مذکور را پر نمایند.

دقیقاً با همین آرمان، «کانون خورشید» به عنوان نخستین مرکز ترویج رسانه ای معارف غدیر و صحیفه ی سجادیه، با بسیج نمودن جمعی از خادمان و سربازان مکتب اهل بیت علیهم السلام در بخش پژوهش، و با گردآوردی گروهی از صاحبان فن در بخش رسانه، در جهت اعتلای فرهنگ تبلیغ معارف امامت و ولایت از خرداد ماه سال 1391 شمسی، تأسیس و راه اندازی شد.

باشد که کوشش های کوشش گران این مجموعه، مورد قبول و رضایت درگاه احدیت واقع شود.

ضرورت‌ها

خلاء جدی میان سه گروه «پژوهشگران دین»، «نخبگان فرهنگی» و «اصحاب رسانه» سبب می شود که طیف قابل توجهی از آثار تولیدی مذهبی در عرصه ی رسانه، مقبولیّت کافی نداشته باشد. توهین به ساحت مقدس حضرت امام هادی علیه السلام، به روشنی نشان داد که حرکت جداگانه ی صاحبان این سه عرصه، نه تنها نتیجه ی راضی کننده ای در پی نخواهد داشت، بلکه ممکن است آسیب هایی نیز به دنبال داشته باشد. انتقادهای مکرر و توبیخ های جدی مراجع عظام تقلید به برخی از آثار رسانه ای تولیدی در بستر دین نیز گواه روشن دیگری بر این مدعاست. از این رو ضرورت تأسیس مجموعه ای که بتواند متخصصان هر سه قلمروی مذکور را گرد هم آورَد، و جانی تازه به فرهنگِ ترویج معارف مکتب اهل بیت بخشد، به روشنی قابل دریافت است.

توصیه های مدام، اندرزهای مکرر، و سفارش های جدی مقام معظم ولایت، مبنی بر کشف و فرهنگ سازی صحیح منطق ترویج معارف دین، به خصوص در حوزه ی معارف غدیر و صحیفه ی سجادیه، ضرورت تأسیس مرکزی را در جهت اعتلای این مهم روشن می سازد. به ویژه آنکه دانسته شود، بسیاری از رهنمودهای ایشان، همچنان با پاسخی روشن همراه نشده است