اولین دایرةالمعارف دیجیتال از کتاب شریف «الغدیر» علامه امینی(ره)
۲۲ آذر ۱۴۰۳

من از خدایم راضی هستم

متن فارسی

از عبد الله بن عمر آمده است که پیش رسول خدا بودم و ابو بکر نیز خدمت آن حضرت بود، عبائی روی دوشش انداخته بود که روی سینه اش سوراخ بود (پاره بود) در این هنگام جبرئیل بر او نازل شد و گفت: چرا ابو بکر را با چنین لباسی می بینم؟ فرمود: پیش از فتح مکه اموالش را به من انفاق کرد، جبرئیل گفت: به او از ناحیه خدا سلام برسان و به او بگو که پروردگارت می گوید: ای ابو بکر آیا از من در این فقرت راضی هستی یا نه؟ رسول خدا به ابو بکر توجه کرد و فرمود: این جبرئیل است که از ناحیه خدا بر تو سلام می رساند و می گوید: آیا درباره فقرت از من راضی هستی یا نه؟ ابو بکر گریست و گفت: آیا از خدایم ناراضی باشم؟ من از خدایم راضیم، من از خدایم راضیم، من از خدایم راضیم.

خطیب در تاریخش جلد 2 صفحه 106 آن رااز طریق محمد بن بابشاذ صاحب مطالب عجبیب و غریب آورده و طبق عادتش از بطلان آن سکوت کرده است و ذهبی در میزان الاعتدال جلد 2 صفحه 213 آن راآورده و گفته است: این حدیث دورغ است.

الغدیر فى الکتاب و السنه و الادب، ج‏5، ص: 513 و 514

متن عربی

 65- عن عبد اللَّه بن عمر قال: کنت عند النبیّ صلى الله علیه و آله و سلم و عنده أبو بکر الصدّیق علیه عباءة قد خلّها على صدره بخلال، فنزل علیه جبریل فقال: ما لی أرى أبا بکر علیه عباءة قد خلّها على صدره بخلال؟ قال: أنفق ماله علیّ قبل الفتح، قال: فاقرأه عن اللَّه السلام و قل له یقول لک ربّک: یا أبا بکر أ راضٍ أنت عنّی فی فقرک هذا أم ساخط؟ قال: فالتفت النبیّ صلى الله علیه و آله و سلم إلى أبی بکر فقال: یا أبا بکر هذا جبریل یُقرئک عن اللَّه السلام، و یقول لک: أ راضٍ أنت عنّی فی فقرک هذا أم ساخط؟ قال: فبکى أبو بکر و قال: أعلى ربّی أسخط؟ أنا عن ربّی راضٍ، أنا عن ربّی راضٍ، أنا عن ربّی راضٍ. أخرجه الخطیب فی تاریخه (2/106) من طریق محمد بن بابشاذ- صاحب

الغدیر فى الکتاب و السنه و الادب، ج‏5، ص: 514

الطامّات- ساکتاً عن بطلانه جریاً على عادته، و ذکره الذهبی فی میزان الاعتدال «1» (2/213) فقال: کذب.