اولین دایرةالمعارف دیجیتال از کتاب شریف «الغدیر» علامه امینی(ره)
۲۳ آذر ۱۴۰۳

نامه خدا به «ابن موفق»

متن فارسی

از ” ابو الحسن علی بن موفق ” متوفی 265 روایت است که گفته “: یک روز برای اذان دادن بیرون رفتم. به کاغذی بر خوردم و آنرا برداشته و در کیف خود گذاشتم. آنگاه اذان دادم و نماز بر پا داشتم. پس از آنکه از نماز فراغت یافتم، آن کاغذ را خواندم. ناگاه دیدم که در آن چنین نوشته شده است: بسم الله الرحمن الرحیم. ای علی بن موفق آیا از فقر می ترسی، در حالی که من پروردگار تو هستم “؟  “تاریخ خطیب بغدادی 112:12 “، صفه  الصفوه ” ابن جوزی 218:2
(نویسنده گوید:) این دو حافظ حدیث ” – خطیب بغدادی ” و ” ابن جوزی – ” حق دارند که پس از آن نامه در باره زندگی پر ناز و نعمت این مرد سخن بگویند، تا وسیله تصدیق خبر و دلیل صحت آن پندار باشد. لکن خودشان هم غفلت داشته اند که همین طرز نقل، خود دلیل بطلان آن است و نیاز به برهان و دلیل نیست.

(الغدیر فی الکتاب و السنظ و الادب ج 11 ص 188)

متن عربی

                        الغدیر فی الکتاب و السنه و الادب، ج 11، ص: 188

50- کتاب من اللَّه الی ابن الموفّق

عن أبی الحسن علیّ بن الموفّق المتوفّی (265) قال: خرجت یوماً لأؤذِّن، فأصبت قرطاساً فأخذته و وضعته فی کمّی، فأذّنت و أقمت و صلّیت فلمّا صلّیت، قرأته فإذا فیه مکتوبٌ: بسم اللَّه الرحمن الرحیم یا علیّ بن الموفّق تخاف الفقر و أنا ربّک؟

تاریخ الخطیب البغدادی (12/112)، صفة الصفوة لابن الجوزی «1» (2/218).

کان حقّا علی الحافظین الخطیب و ابن الجوزی أن یذکرا شطراً من حیاة هذا الرجل بعد الکتاب المذکور المغمورة بالیسار و النعمة لتکون تصدیقاً للخبر و شاهداً علی صحّة المزعمة، لکنّهما أغفلا عن ذلک فلم یقم لنا شاهدٌ و لا حجّةٌ.